Градоначелник Радојичић честитао запосленима у комуналном систему Београда Дан комуналне делатности

Нема коментара Share:

04.09.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић честитао је данас свим запосленима у комуналном систему Београда Дан комуналне делатности Града.

– Посебно ми је задовољство да данас запосленима у комуналним предузећима Града Београда честитам њихов дан. Сваког дана осећамо захвалност према људима који 24 часа дневно раде у свим временским условима за Београђане. Ипак, овај дан је прилика да им и јавно захвалимо на великом труду који свакодневно улажу у то да Београд буде чист и уређен. Период пандемије вируса корона протекле и ове године био је посебно изазован за запослене у комуналним предузећима, али заједничким залагањем свих успели смо да град неометано функционише у свим комуналним делатностима – рекао је Радојичић.

Градоначелник је додао да Град Београд улаже доста напора и средстава за унапређење комуналног система, у којем је запослено 20.000 људи, како би он био подједнако још развијенији и бољи за грађане свих градских општина.

– Нарочито ми је драго што је Београд први град у свету који прославља Дан комуналне делатности, а од 2019. године обележавамо га сваке прве суботе у септембру. Иако прошле године због лошијих услова нисмо могли да одржимо смотру возила комуналних предузећа на платоу испред Старог двора, ове године организовали смо смотру и сигуран сам да ћемо је организовати и сваке следеће године – казао је градоначелник Београда. 

Како је напоменуо, комунална делатност је од виталног значаја за све грађане Београда и истакао одличну сарадњу са синдикатима запослених у комуналним предузећима, која је веома важна због континуираног унапређења положаја радника.

– И убудуће ћемо наставити да радимо на побољшању положаја запослених, као и на унапређењу комуналних услуга које јавна предузећа пружају нашим суграђанима, како би квалитет био у складу са највишим стандардима – закључио је градоначелник Радојичић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Синдикат запослених у комуналној делатности захвалио Весићу на свему што ради за раднике и Град Београд

Следећа вест

ДаДан комуналне делатности обележава се сутран чистих плaнинa и „Трoфej Бeoгрaдa” у плaнинaрству

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *