Синдикат запослених у комуналној делатности захвалио Весићу на свему што ради за раднике и Град Београд

Нема коментара Share:

04.09.2021.
Заменик градоначелника Београда Горан Весић честитао је на свечаности уприличеној испред Старог двора Дан комуналне делатности запосленима у комуналном систему Града Београда.

Весић је рекао да му је данашњи дан посебно значајан и драг јер посао који радници комуналног система обављају свакодневно омогућава нормално функционисање града.

– Људи не примећују довољно све оно што раде запослени у нашем комуналном систему. Углавном примете када комуналне екипе случајно негде закасне, јер тек тада постану свесни важности посла који обављају. У Београду 20.000 људи ради у комуналном систему и они брину да наш град живи, да људи имају воду, да имају превоз, да се односи смеће, да имамо грејање, да су паркови уредни, да имамо јавну расвету, да бринемо о напуштеним животињама, да се односе непрописно паркирани аутомобили, односно да имамо све што је потребно за живот у великом граду – рекао је Весић.

Према његовим речима, овај дан је прилика да радницима комуналног система кажемо „хвала”.

– Хвала за посао чији се резултати не виде увек, за посао за који нећете добити награде и признања, али без којег овај град не може да живи. Због тога је Град Београд прихватио иницијативу да се установи Дан комуналних делатности. Овај дан је прилика да подсетимо суграђане на чињеницу колико људи ради у нашем комуналном систему. Желимо да знате да ценимо и поштујемо ваш рад без којег град не би могао да функционише. Град Београд се труди да адекватно и у складу са законом вреднује посао који обављају радници комуналног система, Град већ скоро четири године исплаћује солидарну помоћ и мучно ми је када ме питају због чега то радимо. Разлог је једноставан – зато што радници комуналног система то заслужују. Није то никаква помоћ већ зарађени новац. Срећан сам јер Град сада добро финансијски стоји и што то себи можемо да приуштимо – додао је Весић.

Он је нагласио да стабилност градских финансија омогућава куповину нових машина за комунална предузећа и истакао да свако ко ради у тим предузећима зна колико је механизација обновљена и колико су побољшани услови рада.

– Да ли је довољно добро – није, да ли је потребно набављати још опреме – свакако и то ћемо урадити, да ли су плате довољно велике – никада. Плате ће бити повећаване уколико Град буде финансијски јак и стабилан. Зато је неопходно да подржимо све оно што се дешава у нашем граду током последњих осам година јер Београд незаустављиво напредује. Град Београд ће увек стајати иза својих радника комуналног система. Са представницима радника комуналног система никада не преговарамо јер смо увек на истој страни и градска каса је заједничка, као што је Град наша заједничка кућа. Трудимо се да што боље уредимо град, али и да људима који раде у градском комуналном систему буде што боље – рекао је Весић.

Заменик градоначелника је истакао да је посебно срећан због дефилеа радника комуналног система градским улицама.

– Добио сам много порука од људи који до данас, када су имали прилике да их виде, нису ни знали каквом све механизацијом Београд располаже. То ћемо радити и убудуће јер би требало да покажемо каква „војска” људи одржава Београд. Запослени у комуналном систему немају ни суботу ни недељу ни празнике, јер њихов посао мора да се ради сваког дана – поручио је Весић и још једном свим запосленимa у комуналном систему честитао Дан комуналне делатности.

Председник Синдиката запослених у комуналној делатности Александар Радојевић је у име синдикалних организација које представља, свих комуналних предузећа, али и свих корисника услуга комуналних предузећа, рекао „хвала” Горану Весићу на енергији коју улаже како би на сваки начин подржао раднике комуналног система.

– Од подношења иницијативе да се овај дан прогласи Даном комуналне делатности прошло је нешто више од четири године, али смо имали Горана Весића који је у року од три дана одговорио на наш допис и идеју. Он је то представио на Скупштини града и изузетно је заслужан за будућност обележавања овог дана. Мислим да би требало да нам се и остале локалне самоуправе придруже у обележавању овог дана – рекао је Радојевић.

Догађају су присуствовали секретар за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координацију односа са грађанима Дарко Главаш, секретарка за енергетику Нина Јандрић, као и директори градских комуналних предузећа.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Градоначелник Радојичић: Честитам устоличење митрополита Јоаникија

Следећа вест

Градоначелник Радојичић честитао запосленима у комуналном систему Београда Дан комуналне делатности

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *