Градоначелник Радојичић одржао трибину са студентима: Дијалогом до вакцинације младих

Нема коментара Share:

08.09.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић састао се данас са представницима студената Универзитета у Београду како би разговарали о вакцинацији младих, акцијама које су студентске организације спровеле досад, те о наставку сарадње Града са студентима.

– Циљ данашње трибине јесте да разменимо искуства, саслушамо студенте и заједно направимо стратегију како бисмо повећали број вакцинисаних студената, те на тај начин омогућили нормалан почетак нове академске године и нагласили да је на првом месту здравље студената, али исто тако и јавно здравље. Драго ми је што је с нама и др Срђа Јанковић, један од најбољих стручњака у овој области, како би данас разговарао с нама и дао одговоре на сва питања и недоумице које млади људи имају у вези вакцинације – рекао је Радојичић.

Учесници трибине у име представника студената били су председница СКОНУС-а Маргарета Смиљанић, председница ИФМС-а Јелена Букарац и студент-проректор Универзитета у Београду Урош Мијатовић. Они су се осврнули на досадашње акције које су спроводили у Београду и нагласили да је веома важно разговарати о вакцинацији младих и борби против ширења дезинформација и лажних вести, захваливши градоначелнику на позиву и прилици да заједно сарађују.

Доктор Срђа Јанковић је такође учествовао на трибини током које је у разговору са градоначелником Радојичићем и студентима апеловао да је једини начин да се изборимо против ове пандемије вакцинација, нарочито младих људи.

– Број младих који су вакцинисани, а који обухвата између 18 и 20 процената младих, недовољан је да бисмо се изборили са пандемијом ковида-19. Сматрам да је најбољи начин да разговарамо са омладином, одговоримо на све њихове недоумице и покренемо их да се у што већем броју вакцинишу, јер вакцина је најбржи и најбољи начин да се вратимо нормалном животу – изјавио је др Јанковић.

Говорећи о данашњој трибини, градоначелник Радојичић је навео да су овакви догађаји сјајна прилика да чујемо мишљења представника студената и додатно унапредимо сарадњу.

– Град Београд остаје отворен за идеје младих, те је важно да наставимо одржавати поверење које смо изградили. Ту сам да подржим све њихове предлоге који могу да помогну да се процес вакцинације убрза, али и све остале пројекте који доприносе јачању Универзитета у Београду – закључио је први човек престонице.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Радојичић: Град финансијски помаже парове са секундарним стерилитетом

Следећа вест

Весић: Срећна 5782. јеврејска Нова година

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *