Аутор пројекта Савског трга у посети Београду

Нема коментара Share:

09.09.2021.
Главни градски урбаниста Марко Стојчић и архитекта Марк Фенвик, аутор пројекта Савског трга, посетили су данас овај део града, који је након потпуне реконструкције добио сасвим нови изглед.

Стојчић је изразио задовољство што је Марк Фенвик у посети Београду и Савском тргу, који је отворен почетком ове године.

– Трг је отворен у јануару ове године, али због ситуације са ковидом Марк Фенвик нажалост није био у могућности да присуствује завршетку радова и отварању, када смо сви схватили како је урадио фантастичан пројекат за нас. Задовољство је свих нас који радимо за Град Београд и Републику Србију што имамо прилику да га угостимо и поделимо поново радост јер смо заједно урадили диван посао – рекао је Стојчић.

Надамо се и будућим пројектима које бисмо могли да радимо заједно, навео је Стојчић и додао да се Фенвик у светским оквирима доказао као један од најзначајнијих архитеката, како за отворене просторе и тргове тако и за значајне објекте попут стадиона.

Марк Фенвик је рекао да трг по завршетку радова изгледа задивљујуће, те да су граду потребни отворени простори.

– Желимо да ово буде место на које ће људи долазити током целе године, где ће се одржавати разни догађаји, па је трг и дизајниран тако. Ово је један од највећих тргова у граду, а задивљујућа статуа представља историју Србије, док Железничка станица представља везу са индустријализацијом земље. Трг је постао симбол града и земље за људе Србије и Београда – истакао је Фенвик.

Он је рекао да је веома задовољан и квалитетом радова и навео да је једино потребно да прође пет или шест година да посађена стабла на тргу порасту. Фенвик је захвалио Граду Београду, Марку Стојчићу и предузећу „Београд на води” на успешној сарадњи.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Београд са својим привредницима обнавља куће у селу Мајске Пољане

Следећа вест

Весић: Нова царинарница Луке Београд изместиће камионе из центра града

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *