Градоначелник Радојичић: Мудре речи патријарха Кирила на литургији у Санкт Петербургу

Нема коментара Share:

13.09.2021.
Обележавање великог празника северне руске престонице Санкт Петербурга, али и целе Русије, осам векова од рођења Александра Невског, почело је светом архијерејском литургијом коју је у лаври Светог Александра Невског служио патријарх московски и целе Русије Кирил. Градоначелник Зоран Радојичић је, на позив губернатора Санкт Петербурга Александра Беглова, присуствовао литургији.

После литургије званицама и великом броју окупљених грађана Санкт Петербурга обратили су се Валентина Матвејенко, председница Савета Федерације при Руској думи, Александар Гутсан, пуномоћни представник председника Путина за Северозападни регион и губернатор Беглов. Након њих окупљенима се обратио и патријарх Кирил.

Беглов је говорио о Александру Невском као великану руског народа, вештом војсковођи и владару који је спознао да Бог није у снази него у истини.

Патријарх Кирил се у својој беседи осврнуо на изазове са којима се може сусрести човек када се нађе на власти и додао да је Александар Невски био пример владара који је успешно спојио власт и духовност, те да би његов начин управљања требало да буде узор свим људима који воде, било да се ради о држави или о породици.

– У овом тренутку није ми лако да нађем речи и опишем снагу емоција које осећам након литургије. Мудре речи из беседе патријарха Кирила ћу памтити дуго – рекао је Радојичић.

Током литургије уручени су ордени Александра Невског. Том приликом је и губернатор Беглов одликован Орденом Александра Невског другог реда.

– Мом колеги Беглову од срца честитам на ордену, којег је достојан – закључио је градоначелник Београда.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Гран-при за Oмлaдинскo пoзoриште „Дадов” на „Jувeнтaфeсту” у Сарајеву

Следећа вест

Градоначелник Радојичић: Дух „Ермитажа” у Београду

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *