Радојичић: У овој години пуна подршка Београда великим спортским такмичењима и домаћим клубовима

Нема коментара Share:

08.02.2022.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић саопштио је да Град Београд у овој години наставља да води рачуна о развоју спорта и да пружа подршку нашим клубовима који учествују у европским лигама, куповима и регионалним такмичењима, као и да помаже организацију значајних међународних такмичења у Београду.

– Град Београд обезбедио је 10,2 милиона динара за реализацију великих и значајних спортских такмичења међународног карактера, који ће бити одржани у нашем главном граду у 2022. години. Међу њима је кошаркашки турнир „Euroleaugue Basketball Adidas Next Generation Tournament”, неколико пливачких такмичења, 7. Serbian Open Indoor Meeting Српског атлетског савеза, Европски куп у кик-боксу „Serbian Open”, а ту је и велемајсторски турнир за шахисткиње Шаховског савеза Београда. Такође, значајно је и такмичење младих кадета у рвању, као и већ традиоционална међународна бициклистичка трка Београд–Бањалука – истакао је градоначелник Радојичић.

Градоначелник је додао да Град Београд наставља да суфинансира београдске спортске организације које учествују у европским и регионалним клупским такмичењима и постижу резултате, те да на овај начин истовремено афирмише ове спортове и младе такмичаре.

– За сезону 2021/22. издвојили смо 25,8 милиона динара за подршку 21 спортске организације. У питању су кошаркашки, одбојкашки, ватерполо, рукометашки, џудо и куглашки клубови. Када имате успешне спортисте, као што их ми имамо, важно је да они осећају да имају подршку свог града и земље. Из тог разлога је важно улагање у спортску инфраструктуру, у клубове, а самим тим афирмишемо статус Београда као регионалног и европског спортског центра. Такође, и као градоначелнику и као лекару посебно ми је важно што настављамо улагања у спортске клубове, такмичења и младе такмичаре јер све то доприноси на само афирмацији спорта и спортиста већ и свести о здравијем стилу живота – закључио је градоначелник Београда. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Уручена признања поводом обележавања 20 година постојања Специјалне олимпијаде

Следећа вест

Стрелци из 11 земаља на Интернационалном првенству Београда

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *