Светско школско првенство у кошарци

Нема коментара Share:

21.09.2022.
Светско школско првенство у кошарци одржава се од 20. до 28. септембра у Београду, у организацији Савеза за школски спорт Србије и у сарадњи са Београдском асоцијацијом за школски спорт, под покровитељством Министарства омладине и спорта РС и Града Београда – Секретаријата за спорт и омладину, саопштено је из овог секретаријата.

На овогодишњем Светском школском првенству у кошарци учествује 27 екипа средњих школа из целог света, у мушкој и женској конкуренцији.

Београд ће на поменутом такмичењу представљати екипе ученика Спортске гимназије, Гимназије „Патријарх Павле” и Дванаесте београдске гимназије.

Такмичење се одржава у шест спортских центара: Хала спортова Жарково, Републички завод за спорт и медицину спорта РС, Спортски центар „Динамик”, Спортски центар „Мастер”, Спортски центар „ОКК Београд”, Хала спортова „Ранко Жеравица”.

Екипе учеснице у мушкој конкуренцији су: Бразил, Бугарска, Чиле, Француска, Грчка, Мађарска, Непал, Нигерија, Србија, Турска, Кинески Тајпеј. 

Екипе учеснице у женској конкуренцији су: Бразил, Бугарска, Чиле, Чиле 2, Кинески Тајпеј, Француска, Грчка, Србија 2, Индија, Ирска, Ирска 2, Нигерија, Србија, Словенија, Турска, Македонија.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

„Трофеј Београда” у бејзболу

Следећа вест

Финални турнир првенства Србије у баскету

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *