Шапић: „Спортске игре младих” пример сарадње младих у региону

Нема коментара Share:

06.06.2023.
Манифестација „Спортске игре младих” у протеклих неколико деценија обухвата читав регион, позитивно утиче на то да се млади баве спортом, али и на односе у региону који су због различитих ствари увек на неком испиту, изјавио је градоначелник Београда Александар Шапић на конференцији за новинаре у Старом двору.

Овој конференцији присуствовали су и председник Скупштине града Никола Никодијевић и градски секретар за спорт и омладину Никола Пенић, као и представници спонзора.

Шапић је нагласио да ова манифестација има вишеструки значај и корист, те да ће Град Београд наставити да помаже њену организацију. Додао је да ће отварање манифестације бити 16. јуна на Тргу републике, а да ће одмах после тога, 17. и 18. јуна, бити одржана манифестација „Београдски дани породице”.

– „Спортске игре младих” биће у неку руку најава онога што следи после тога. За викенд, цео град ће бити препун деце, а биће много спортских, културних и многих других манифестација. Београд ће у та три дана бити центар радости, деце, спортиста, породице и свих оних ствари које нам у овом брзом времену недостају. Надам се да ће вашим примером бити вођени и организатори у другим областима, а ту је од пресудне важности међусобна сарадња јер морамо да се помажемо – рекао је први човек престонице и пожелео срећу организаторима.

Оснивач и председник „Спортских игара младих” Здравко Марић је подсетио да је ова манифестација по броју такмичара већ пет година заредом највећа у Европи.

– Од оснивања, у манифестацији је потпуно бесплатно учествовало више од 2,5 милиона деце. То није само спортско такмичење већ радимо и доста едукативних садржаја, а ове године смо започели кампању „Пружам руку, а не ногу” којом желимо да покажемо деци колико је важно да подржавају једни друге. Поносан сам и на то што се у Београду ове игре одржавају од јануара ове године у свим општинама, а у Београду ће се играти и многа регионална финала – рекао је Марић.

Напомена: Обраћање градоначелника можете преузети са линка:

https://wetransfer.com/downloads/c1e81ef0a55376dad6d475515b7223f720230606113918/6a0bbbf57e16536598c4fadd3154ccf420230606113918/a95b6d
Претходна вест

„Трофеј Београда” у кајаку и кануу

Следећа вест

Премијера „Баште сљезове боје” у „Дадову”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *