Међународна бициклистичка трка „Трофеј Београда – Београдски победник”

Нема коментара Share:

10.08.2023.
Секретаријат за спорт и омладину саопштио је да ће Бициклистички савез Београда 12. и 13. августа организовати Међународну бициклистичку трку „Трофеј Београда – Београдски победник”.

Трка се организује под покровитељством Секретаријата за спорт и омладину у оквиру програма „Трофеј Београда” и одржаће се кроз три етапе на Авали, у Парку пријатељства и у Булевару Николе Тесле на Ушћу.

Бициклистички савез Београда у години у којој бициклизам, као један од три најстарија спорта у Србији, обележава 139. годишњицу свог постојања, организацијом ове трке наставља популаризацију бициклизма у Београду. Овом међународном трком, достојно и спортски, обележава се јубилеј спортске организације, представљају се Србија и Београд и пружа гостопримство екипама, од којих многе први пут долазе у наш главни град.

Како је наведено, очекује се учешће око 80 такмичара из Србије и окружења у категорији кадета.

Трка је планирана према следећем програму: у суботу, 12. августа, у 11 часова стартује прва А етапа (од подножја до врха Авале), док је старт прве Б етапе најављен истог дана за 16.30 часова у Парку пријатељства на Ушћу код споменика „Вечна ватра”. У недељу, 13. августа, од 10 часова стартује друга етапа ове међународне трке, и то кружном трком Булеваром Николе Тесле, од Бранковог моста до Улице трешњиног цвета. Проглашење победника најављено је за исти дан у 14 часова, наводи се у саопштењу.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

„Трофеј Београда” у скијању на води

Следећа вест

Пети галопски тркачки дан на хиподрому

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *