Радојичић: У току је чишћење терена и демонтажа авио-бомбе из Другог светског рата пронађене на Бановом брду

Нема коментара Share:

25.04.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић саопштио је да је у току демонтажа авио-бомбе из Другог светског рата, пронађене у Нодиловој улици на Бановом брду, у општини Чукарица.

Ове послове обавља стручна екипа Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Србије. 

– Градски штаб за ванредне ситуације предузео је мере да се процес демонтаже ове бомбе, пронађене приликом радова у Нодиловој улици 10, одвија тако да сви грађани који станују у овом делу града остану потпуно безбедни – рекао је градоначелник Радојичић. 

Он је додао да је због неутрализације, уклањања, транспорта и уништавања бомбе почела евакуација грађана који станују у потенцијалној зони опасности. Реч је о становницима Нодилове, Миросављеве, Паштровићеве, Пожешке, Зрмањске и Улице Владимира Радовановића. 

– Градски штаб за ванредне ситуације и Општински штаб за ванредне ситуације ГО Чукарица заједно предузимају све мере како би наши грађани били безбедни и заштићени и како би се након успешно завршене акције што пре вратили својим домовима. Пре неколико дана донели смо наредбу да се данас од 6 до 17 часова евакуише становништво, као и њихова моторна возила и кућни љубимци у пречнику од 150 метара од места проналаска бомбе. Надам се да ће све протећи у најбољем реду јер су на терену врсни стручњаци надлежних служби. Након 17 часова функционисање овог дела града вратиће се у своје нормалне токове – истакао је Радојичић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Градоначелник Радојичић уручио прву награду за најбољу фотографију на конкурсу „Нико као мој Београд”

Следећа вест

Радојичић: Одличним резултатом вакцинације Београд сигурним корацима до милионите дозе, али и колективног имунитета

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *