Подељена бесплатна дечја ауто-седишта у Општини Раковица

Нема коментара Share:

25.04.2021.
У великој сали Градске општине Раковица данас је пету годину заредом организована подела бесплатних ауто-седишта за децу. Дечја ауто-седишта добило је 125 родитеља који су се пријавили на конкурс Градске општине Раковица.

У име домаћина, родитеље је поздравио председник градске општине Раковица Милош Симић нагласивши да је и поред пандемије вируса ковид-19, општина ове године успела да обезбеди довољан број ауто-седишта за све који су се пријавили. Симић је рекао да је безбедност деце један од приоритета Општине Раковица, као и да ће ауто-седишта повећати безбедност најмлађих у саобраћају. 

На крају Симић је позвао све оне који се нису вакцинисали да се пријаве за имунизацију или да искористе прилику да без заказивања приме неку од вакцина – „фајзер” или „спутњик” на једном од два пункта у Раковици.

Пре поделе, стручњаци из Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије одржали су демонстрацију правилне употребе ауто-седишта за децу. Након тога, седишта су родитељима уручивали председник градске општине Раковица Милош Симић, члан Општинског већа Новица Барјактаровић и Светлана Миљуш из Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије. Градска општина Раковица је дечја ауто-седишта обезбедила у сарадњи са Секретаријатом за саобраћај Града Београда, док је један број седишта обезбедила Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Радојичић: Одличним резултатом вакцинације Београд сигурним корацима до милионите дозе, али и колективног имунитета

Следећа вест

Никодијевић заказао седницу Скупштине града за четвртак, 29. април

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *