Град Београд примењује стратешка документа у заштити животне средине

Нема коментара Share:

05.06.2021.
Поводом Светског дана заштите животне средине, градска ресорна секретарка Ивана Вилотијевић изјавила је да Град Београд има стратешка документа о заштити животне средине која се спроводе на свим нивоима. 

Град Београд је у последњих 10 година усвојио битна стратешка документа у заштити животне средине која се примењују, истакла је Вилотијевићева за Студио Б.

– Реч је о Програму заштите животне средине, Стратегији пошумљавања, као и низу других акционих планова који се спроводе на свим нивоима – од градских секретаријата, јавних предузећа, па до месних заједница – указала је ресорна секретарка.

Она је истакла да несумњиво постоје и проблеми. Београд је, како је указала, један од највећих и најурбанијих градова у овом делу света и зато има обавезу да заштити животну средину, а са друге стране да се омогући и даљи развој града.

– Заштита животне средине је заједничка акција надлежних органа и самих грађана, уз поштовање докумената која су на снази и која гарантују заштиту животне средине – објаснила је саговорница Студија Б.

Најавила је да ће се од 10. јуна до 10. јула спроводити јавна расправа о заштити леве обале Дунава. Подсетила је да је та територија ново заштићено природно добро и позвала суграђане да 13. јуна присуствују јавној расправи на ту тему.

Када је реч о Светском дану животне средине, ресорна секретарка је подсетила да је некадашња Југославија била један од иницијатора да се 1972. године 5. јун озваничи као дан заштите животне средине на нивоу Уједињених нација. 

– То је доказ да је свест о заштити животне средине увек постојала на овом поднебљу и да је небитно да ли живимо у граду или у селу – закључила је Вилотијевићева.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Завршен пут Бољевци–Обреновац, градимо канализацију у насељима Миљаковац и Међулужје и водовод у Араповцу

Следећа вест

Усвојена иницијатива да се подигне спомен-клупа Едварду Русјану

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *