Весић: Инспекција данас излази на градилиште у Блоку 37

Нема коментара Share:

07.06.2021.
Урбанистички пројекат по коме је издата грађевинска дозвола за пословни објекат у Блоку 37 урађен је на основу измена Генералног урбанистичког плана, које су усвојене за време власти Драгана Ђиласа 2009. године, написао је заменик градоначелника Горан Весић на свом Фејсбук профилу. 

– Ово кажем јер сам на друштвеним мрежама видео разне политичке преваранте који покушавају да политизују овај протест, а који су били на власти те 2009. године када је дозвољена изградња. Разумем забринутост грађана. Синоћ, чим сам видео вест о протесту, прибавио сам податке о тој локацији. Mој утисак је да је зграда коју желе да изграде инвеститори исувише велика, са превеликом спратношћу, и да је у најмању руку непримерено направити зграду тако како је замишљено и са тим удаљењем од суседних зграда – навео је Весић.

Он је прецизирао да је Београд 2016. године усвојио нови генерални урбанистички план који на овој локацији не предвиђа могућност овакве изградње. Аустријски инвеститор је тада користио право које му даје закон да користи права из старог ГУП-а, а који му је давао много више. 

– Синоћ сам наложио грађевинској инспекцији Града Београда да током јутра изађе на терен и утврди све чињенице, а посебно да обрати пажњу на примедбе грађана да нема табле са информацијама о дозволи. Тражио сам да ми се данас доставе сви списи овог предмета како бих утврдио право стање ствари. Када будем добио извештај инспекције и читав предмет и када будем утврдио шта Град Београда може да предузме по овом питању, позваћу грађане који протестују да им кажем који су кораци Града Београда. То је начин на који сам одувек радио, јер ми је увек на првом месту интерес Београђана – навео је Весић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Реконструисани спортски терени у Миријеву подижу квалитет живота грађана

Следећа вест

Систем социјалне заштите на располагању корисницима за пријаву за новчану помоћ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *