Нова опрема, машине и пакети грађевинског материјала за избеглице

Нема коментара Share:

06.08.2021.
Захваљујући реализацији пројеката пружања помоћи за економско оснаживање избеглих лица и помоћи у грађевинском материјалу које реализује Комесаријат за избеглице и миграције Републике Србије и Повереништво за збрињавање избеглих, прогнаних и расељених лица општине Земун, 21 корисник је потписао уговор и добио помоћ у виду опреме и машина за обављање различитих делатности и пакете грађевинског материјала, саопштено је из Општине Земун. 

Пројекат за доходовне активности вредан је два милиона динара и директно утиче да десет корисника, потписника уговора, започну или унапреде послове и то у области пољопривреде, занатства и услужне делатности. Такође, 11 корисника потписало је уговоре за пакете помоћи у грађевинском материјалу како би завршили радове на својим породичним домовима у земунским насељима, где су се скућили после прогона из Републике Хрватске и Босне и Херцеговине. Укупна вредност овог пројекта је 5,5 милиона динара.  

Потписници уговора имали су прилику да у разговору са руководством Општине и запосленима у Повереништву добију одговоре на сва питања у вези са реализацијом пројеката. Уговоре за пластенике, машине и алате, шиваће машине, опрему за пчеларство, рачунарску опрему, као и уговоре за пакете помоћи у грађевинском материјалу суграђанима су уручили председник Савета за миграције и члан Већа општине Земун Бошко Радовановић и уредница „Земунских новина” и чланица Комисије за одабир корисника помоћи Соња Јочинац. 

Општина Земун у континуитету реализује пројекте који пружају подршку породицама избеглих и интерно расељених лица у процесу њихове интеграције. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Радови на водоводној мрежи на Звездари и Чукарици

Следећа вест

Нова машина за пресађивање стабала у Београду

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *