Уплата другог квартала годишњег пореза на имовину за 2024. годину

Нема коментара Share:

10.05.2024.
Секретаријат за јавне приходе обавештава пореске обвезнике – физичка лица, предузетнике и правна лица да је 15. мај 2024. године рок за уплату обавезе за други квартал годишњег пореза на имовину за 2024. годину.

Порез на имовину се плаћа тромесечно, у року од 45 дана од почетка тромесечја, према Закону о порезима на имовину.

За обавезнике који не воде пословне књиге – физичка лица, износ пореске обавезе коју треба измирити на име аконтације за други квартал 2024. године једнак је износу пореза за последњи квартал утврђен решењем за 2023. годину.

Редовним и благовременим измиривањем пореза обвезници избегавају обрачун и наплату законом прописане камате због кашњења у плаћању, као и покретање прекршајног поступка.

За добијање потребних информацијa обвезници се могу јавити на бројеве телефона надлежних општинских одељења Секретаријата за јавне приходе, који су објављени на интернет-страници Града Београда или у надлежним општинским одељењима Секретаријата за јавне приходе, сваког радног дана од 8 до 14 часова, изузев среде када се могу обратити од 8 до 18.30 часова, саопштено је из Секретаријата за јавне приходе.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

  Следећа вест

Асфалтирана Улица Бертранда Расела у Земун пољу

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *