Поклон-ранчеви стигли у земунске основне школе, ускоро стижу и таблети

Нема коментара Share:

02.09.2021.
Члан Већа Градске општине Земун Владимир Костић симболично је директорки ОШ „Раде Кончар” Маји Костић уручио ранчеве са школским прибором за нову генерацију ђака првака. Општина је за 1.863 првака у 20 земунских основних школа и ове године обезбедила ранчеве и школски прибор.

Ђацима од трећег до шестог разреда биће подељени и таблети, а то је нешто више од седам хиљада ових уређаја. Дистрибуција се врши преко матичних школа. Родитељи ће потписивањем реверса преузимати и картице и шифре за електронске уџбенике. Таблети ће имати „радно време”, односно деца неће моћи да их користе од 22 до 6 ујутру.

– Свим наставницима, професорима, ђацима, а нарочито првацимa желим успешан почетак школске године. Верујем да ћемо се сви понашати одговорно како би нашој деци омогућили да несметано иду у школу, да имају часове 45 минута, да могу да прате наставу „лицем у лице”, да се друже, да имају ваншколске активности и да се баве спортом и рекреацијом – рекао је Костић, уз напомену да ће Општина, као и досад, бити на услузи свим земунским школама у сегменту превентивних здравствених мера, односно током реализације процеса дезинфекције објеката.

Будући да Земун има све више ђака, у току је доградња ОШ „Светислав Голубовић Митраљета” у Батајници, а за све ученике који похађају ову школу обезбеђен је у договору са родитељима превоз до других школа које ће привремено похађати. Такође, радови на реконструкцији Земунске гимназије приводе се крају, тако да ће се гимназијалци наредног месеца наћи у школским клупама, саопштено је из Општине Земун.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Рaдojичић: Moдeрним тeхнoлoгиjaмa пружaмo пoдршку oсoбaмa сa инвaлидитeтoм

Следећа вест

Град Београд и Сигурна кућа потписали уговор на две године

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *