Радојичић: Наградни фото-конкурс града „Одржива мобилност за здравији живот” до 12. септембра

Нема коментара Share:

06.09.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић изјавио је да Град Београд уочи кампање „Европска недеља мобилности”, која ће бити одржана у Београду од 16. до 22. септембра, организује наградни фото-конкурс под називом „Одржива мобилност за здравији живот”.

– Град Београд и Стална конференција градова и општина (СКГО), уз подршку Делегације Европске уније у Републици Србији и Програма Уједињених нација за развој (УНДП), расписују први пут овај изузетно интересантан наградни фото-конкурс који трaje oд 3. дo 12. сeптeмбрa 2021. године до 24.00 чaсa. Конкурс промовише коришћење немоторизованих видова превоза, а све у циљу подизања свести грађана о значају овог вида превоза, као и ради унапређења квалитета ваздуха и животне средине у граду у складу са циљевима Плана одрживе урбане мобилности – истакао је градоначелник Радојичић.

Како је градоначелник објаснио, конкурс је организован на званичној Инстаграм страници Града Београда (https://www.instagram.com/grad_beograd/).

– Кoнкурс, који трaje oд 3. дo 12. сeптeмбрa 2021. гoдинe до 24.00 чaсa, отворен је за све, тако што ће учесници постављати своје фотографије на лични Инстаграм профил, уз обележавање односно „таговање” Инстаграм профила Града Београда – @grad_beograd и обележавање своје фотографије ознаком #mobilnostzazdravlje. Услов је да су фотографије снимљене на територији града Београда и да својим садржајем буду усклађене са темом „Одржива мобилност за здравији живот” у оквиру „Европске недеље мобилности”. Дакле, теме су вожња бицикла, тротинета, ролера, пешачење и сви видови немоторизованог превоза чије предности овом приликом желимо да истакнемо – нагласио је градоначелник Београда.

Радојичић је додао да Град Београд последњих неколико година интензивно ради на усмеравању ка зеленој хијерархији у саобраћају, што значи да је намера да се предност пружи пешацима, бициклистима, коришћењу немоторизованог превоза и јавног превоза у односу на аутомобиле.

– То ће допринети очувању животне средине и бољем здрављу свих грађана. Принципи „Европске недеље мобилности” су важни сваког дана, али ове недеље имамо прилику да грађанима понудимо и овај интересантан, креативан и користан фото-конкурс. Наш задатак је да суграђанима представимо одрживе алтернативне начине превоза и да им објаснимо еколошке изазове са којима се суочавају, и сигуран сам да је ово један од најкреативнијих начина да то учинимо – закључио је први човек престонице.

Победници конкурса су у обавези да по захтеву организатора доставе оригиналну фотографију у електронском облику, минималне резолуције 4.000 x 3.000 пиксела.

Одлуку о избору победника конкурса донеће Комисија за спровођење јавног конкурса, коју ће чинити представници Града Београда, Делегације Европске уније, УНДП-а и СКГО-а. Награде су обезбедили Делегација Европске уније у Републици Србији и Програм Уједињених нација за развој и то: прву награду – ваучер за куповину електричног тротинета у вредности од 60.000 динара, другу награду – ваучер за куповину бицикла у вредности од 40.000 динара и трећу награду – ваучер за куповину ролера у вредности од 20.000 динара.

По окончању конкурса, од 16. септембра до 22. септембра биће организована изложба најбољих фотографија, када ће бити и уручене награде победницима.

Са текстом конкурса сви заинтересовани се могу упознати на сајту СКГО-а – www.skgo.org у секцији Конкурси. http://www.skgo.org/konkursi/detaljno/289/instagram-foto-konkurs-grada-beograda-odrziva-mobilnost-za-zdraviji-zivot

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Снимање попуњености возила на линијама јавног превоза

Следећа вест

Весић уручио кључеве нових возила за установе социјалне заштите

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *