Весић: Београд са својим привредницима обнавља куће у селу Мајске Пољане

Нема коментара Share:

10.09.2021.
Град Београд ће заједно са својим привредницима обновити 34 куће у селу Мајске Пољане у општини Глина, изјавио је Горан Весић гостујући у јутарњем програму Студија Б.

– Када се догодио земљотрес у Хрватској, у коме су највише погођене српске средине, Град Београд је људима који су остали без крова над главом послао више од стотину мобилних контејнера путем Српске православне цркве. Многи од њих и данас живе у њима, а улазимо у јесен. Прошлог јануара донео сам одлуку да ћемо обновити куће у селу Мајске Пољане, српском селу у овом делу Хрватске – рекао је Весић.

Захвалио је народној посланици Сањи Лакић, која је као дете из Хрватске дошла у Србију у избегличкој колони, на великом труду да се помогне овим људима.

– Сања је обишла терен и заједно са инжењерима Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу града Београда и Завода за вештачење утврдила степен оштећења кућа. Обновићемо или саградити 34 куће. То ће бити квалитетне монтажне куће – рекао је Весић.

Он је објаснио да ће куће обновити београдске грађевинске компаније.

– Новац за обнову 19 кућа већ смо обезбедили, а наредних недеља имаћемо све. У међувремену, Сања је деци из Мајских Пољана, којих је осморо, однела мој поклон – таблете, исте онакве какве добијају београдска деца. Те таблете поклонила је једна београдска ИТ компанија – поручио је заменик градоначелника Београда Горан Весић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић поделио таблете ђацима Основне школе „Павле Савић” у Миријеву

Следећа вест

Аутор пројекта Савског трга у посети Београду

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *