Радојичић поводом светског Дана прве помоћи: У фокусу пружање помоћи деци школског узраста

Нема коментара Share:

11.09.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић рекао је поводом 11. септембра – дана којим се ове године обележава Светски дан прве помоћи, да је реч о посебно важном датуму јер су ове године у фокусу деца и пружање помоћи деци школског узраста.

– Црвени крст сваке године организује обележавање Дана прве помоћи, друге суботе у септембру, и та традиција траје већ више од сто година. Ове године Црвени крст шаље поруку под слоганом „Прва помоћ деци – прва помоћ за децу”. Међу градовима у којима ће волонтери Црвеног крста демонстрирати вештине спашавања живота и пружања прве помоћи кроз симулиране ситуације је и Београд, на Савском шеталишту, између Бранковог моста и Бетон хале – рекао је градоначелник Радојичић.

Како је градоначелник напоменуо, порука ове манифестације је важна јер су управо повреде најчешћи разлог угрожености здравља деце и младих.

– Зато ми је изузетно важно, као дечјем хирургу и градоначелнику, што имамо прилику да у Београду грађанима демонстрирамо вештине пружање прве помоћи, јер свакоме може да се догоди да се нађе у ситуацији у којој некоме може спасити живот. Деца су посебно осетљива категорија становништва. Посебно је значајно учити децу од најранијих узраста да смирено и правилно реагују у непредвиђеним ситуацијама, али и да они који су у сталном контакту са децом знају како да им помогну и које су њихове најчешће повреде – закључио је градоначелник Радојичић.

У организацији Црвеног крста годишње више од 14 милиона људи широм света научи како да пружи прву помоћ.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

У Херцег Новом представљен систем „Око соколово”

Следећа вест

Градоначелник Радојичић: Ново поглавље у односима Београда и Санкт Петербурга

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *