Весић угостио Ђорђа Тодоровића, најстаријег боксера „Радничког”

Нема коментара Share:

10.02.2022.
Заменик градоначелника Београда Горан Весић угостио је данас у Старом двору најстаријег бившег боксера БК „Раднички” Ђорђа Тодоровића. Весић је свом госту честитао 90. рођендан и пожелео му све најбоље уз торту и примерак његове „Књиге о Београду”. 

Весић је подсетио да Град Београд води веома одговорну политику када су у питању најстарији суграђани. 

– Познато је да је председник Вучић покренуо иницијативу да се обнови читава спортска хала СД „Раднички”. Радови су у току и Спортско друштво „Раднички” ће засијати пуним сјајем – истакао је Весић.

Он је нагласио да је здање Старог двора кућа сваког Београђанина те да је зато желео да честита рођендан Ђорђу Тодоровићу и да му поручи да је овде увек добродошао.

– Град ће увек водити рачуна о најстаријим суграђанима, као и о свим Београђанкама и Београђанима. Данас ће пензионери добити по 20.000 динара помоћи од државе, а ето догодило се да Ђорђе добија тај новац управо на рођендан. Недавно су и млади добили новчану помоћ јер се држава труди да их задржи. Такође, настојимо да најстарији суграђани уживају у свему што су заслужили, јер су изнели највећи терет реформи. Због вас и ваше жртве, данас се Београд и Србија добро развијају – рекао је Весић. 

Oн је свом госту показао будући изглед споменика легендарном градоначелнику Бранку Пешићу и додао да ће споменик највероватније бити постављен током пролећа.

Тодоровић је напоменуо да је својевремено долазио у Стари двор код Бранка Пешића и Александра Бакочевића. Он је изразио задовољство што је имао прилику да рођендан прослави и у Старом двору, као и због чињенице да су држава и Град одлучили да помогну Спортском друштву „Раднички”. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Београд је спреман за Светско дворанско првенство у атлетици

Следећа вест

Весић: Београд у марту домаћин елити светског шаха

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *