Весић: Београд је спреман за Светско дворанско првенство у атлетици

Нема коментара Share:

11.02.2022.
Заменик градоначелника Горан Весић обишао је данас завршне припреме на организацији Светског дворанског првенства у атлетици које ће од 18. до 20. марта бити одржано у Београдској арени.

Весић је, у присуству челника Српског атлетског савеза, истакао значај предстојеће манифестације.

Светско дворанско првенство у атлетици ове године ће бити најекспониранији медијски догађај на планети, истакао је Весић и додао да се Београд организацијом овако значајног догађаја сврстава у светске престонице спорта.

Подсетио је да Београд сваке године организује неко светско или европско првенство.

– Важно је да се организују оваква и слична такмичења јер тада радимо на побољшању инфраструктире, те популарности спорта, пре свега код најмлађих. Посебно је значајно такмичење за популаризацију нашег града као туристичке дестинације, јер ће на предстојећем првенству узети учешће више од 1.400 атлетичара из целог света и медијски ће бити више него пропраћено – нагласио је Весић.

Он је захвалио челницима Српског атлетског савеза на популаризацији атлетике као базичног спорта и њеног враћања на стазе старе славе.

Председник Српског атлетског савеза Веселин Јевросимовић истакао је да је до почетка највећег спортског догађаја у Србији ове године остало тачно 35 дана.

– Најважнији посао смо одрадили, поставили смо конструкцију атлетске стазе, остало је да се одраде само још неке финесе. Ми смо овде 2017. године организовали најбоље Европско првенство, не сумњам да ћемо сада организовати и најбоље Светско првенство – истакао је Јевросимовић.

Данас је промовисана и званична химна Светског дворанског првенства у атлетици, која има верзије на српском, енглеском и још неколико језика.

Догађају у Београдској арени присуствовао је генерални секретар Српског атлетског савеза Слободан Бранковић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић пружио подршку младим боксерима из Маринкове баре

Следећа вест

Весић угостио Ђорђа Тодоровића, најстаријег боксера „Радничког”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *