Пријем репрезентативки Републике Србије у пливању

Нема коментара Share:

26.09.2022.
Секретар за спорт и омладину Никола Пенић примио је данас Мартину Буквић и Мину Каљевић, репрезентативке Републике Србије у пливању и чланице Пливачког клуба „11. април” из Београда, које су учествовале на 8. ФИНА Светском јуниорском првенству у пливању у Перуу у граду Лима.

Пенић је честитао спортисткињама и тренеру на оствареним резултатима и нагласио да је то велики успех за земљу и град Београд.

– ФИНА Светско јуниорско првенство у пливању, осмо по реду, одржано је од 30. августа до 5. септембра у Перуу. На такмичењу је учествовало преко 600 пливача из више од 100 земаља чланица организације ФИНА. Наша репрезентативка Мартина Буквић, која је национална рекордерка у дисциплини 100 метара прсно, на светском првенству освојила је бронзану медаљу, док је Мина Каљевић, која је иначе и стипендиста Града Београда, имала чак четири полуфинала – рекао је Пенић.

Том приликом истакао је да се нада да ће Мартина и Мина наставити да остварују успехе и да ће на прави начин бити представнице пливачког спорта и наше престонице, те им пожелео пуно успеха и среће у даљем раду.

Пријему је присуствовао и тренер Бојан Почуча.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

„Женска трка” под слоганом „Ја то могу” на Ади Циганлији

Следећа вест

Отворено соколско првенство Београда у пењању уз конопац

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *