„Женска трка” под слоганом „Ја то могу” на Ади Циганлији

Нема коментара Share:

20.09.2022.
Традиционална „Женска ДМ трка”, најлепша трка у организацији Београдског маратона, одржаће се 2. октобра на АдБеоградски сајам књига од 23. до 30. октобраи Циганлији под слоганом „Ја то могу”, саопштено је из Београдског маратона.

Трка стартује у 10 сати, трчи се круг око Аде Циганлије дужине 7,7 километара, а већ је оборен рекорд по броју пријава, за сада више од 1.300 учесница.

Директор Београдског маратона Дарко Хабуш изјавио је да је фокус на квалитетној организацији, те да је циљ да се привуче велики број жена којима ће ова трка бити прва или припрема за финале, односно 36. Београдски маратон у априлу.

– Очекујемо велики број припадница лепшег пола у такмичењу, шетњи или дружењу. Иза слогана стоји идеја мотивације жена које размишљају да почну да се баве физичком активношћу, а наше је да их оснажимо и помогнемо им на том путу – изјавио је директор Београдског маратона Дарко Хабуш.

Он је посебно нагласио сарадњу са Савезом особа са инвалидитетом.

– Важно је и што ће велики број дама учествовати у трци. Такође, уз нас је Удружење „Мама фит”, које ће такође имати представнике, труднице и мајке с малом децом – истакао је Хабуш.

Светлана Јовановић Митић, ресорна менаџерка маркетинга и комуникација ДМ Србија и Северна Македонија,  изјавила је да је партнерство са „Женском трком” природно.

– Ми смо већински женска фирма, жене се све више интересују и за трку и физичке активности, а најважније је да мотивишемо што више жена да се укључе – истакла је Светлана Јовановић Митић.

Амбасадорка „Женске трке” је некадашња кошаркашица Наташа Ковачевић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Одржана традиционална „Женска трка” на Ади Циганлији

Следећа вест

Пријем репрезентативки Републике Србије у пливању

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *