Међународни витешки турнир СВИБОР „Буди витез” у суботу

Нема коментара Share:

06.10.2022.
Секретаријат за привреду и Туристичка организација Београда позивају суграђане, посетиоце и госте Београда да у суботу посете манифестацију и учествују у програму 25. Међународног витешког турнира СВИБОР „Буди витез”. Манифестација се одржава са благословом Српске православне цркве и под покровитељством Секретаријата за привреду Града Београда и саставни је део програма „Дана европске баштине”, која се одржава већ две деценије у Београду.

– Одржавање великог броја манифестација, скупова и догађаја који привлаче сваке године све већи број посетилаца имају посебан значај за развој туризма и туристичке понуде у Београду. Доприносе обогаћивању културних и туристичких садржаја и понуде, као и повећању броја посетилаца, туриста и укупној туристичкој атрактивности Београда. Tуризaм je зa Бeoгрaд, кao и зa другe вeликe грaдoвe у свeту, jeднa oд нajпeрспeктивниjих и нajзнaчajниjих приврeдних грaнa – рекао је за Беоинфо секретар за привреду Никола Кожовић.

Почетак програма планиран је ове суботе, 8. октобра, за 13 часова у „Београдском витешком парку” на обали Дунава, прекопута Палате Србија. Програм за суботу предвиђа пловидбу средњовековном витешком лађом „Славјана”, дегустацију средњовековне кухиње, програм за децу – школу за мале витезове, изложбу средњовековних оклопа, оружја и опреме средњовековног српског ратника, радионице старих заната, изложбу застава и хералдичких грбова, краснопис, показне борбе и двобоје витешких група из Србије и Мађарске. У 16 часова биће организована пловидба за представнике медија. 

Током целокупног програма улаз је бесплатан за све посетиоце.

У досадашњем одржавању манифестације претходних субота учествовале су витешке групе из Чешке, Мађарске и Србије, Православно спортско друштво „Света Србија”, Удружење занатлија „Златне руке”, историчари Марко Алексић и Александар Раковић, кулинар Саша Мишић, бројне новинарске и ТВ екипе, као и велики број публике. Како су најавили из СВИБОР-а, у саставу мађарске групе, витешког реда „Свети Ђорђе”, манифестацији ће присуствовати и градоначелник града Вишеграда из Мађарске. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Признање Београдском маратону

Следећа вест

„Трофеј Београда” у коњичком спорту

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *