Признање Београдском маратону

Нема коментара Share:

09.10.2022.
Београдски маратон добио је признање „Побратимски маратон” на свечаности која је уприличена у Чикагу пред 44. „Bank of America Chicago marthon”, саопштено је из Београдског маратона. 

На свечаности организованој у Чикагу, награду је у име Београдског маратона примио директор Дарко Хабуш.

– Чикаго је највећи српски град ван Србије у којем живи између 300.000 и 400.000 Срба. Београд је град-побратим Чикага од 2005. године, чиме су озваничени културни, историјски и економски односи. Поносан сам што смо добили ово признање – рекао је Дарко Хабуш.

Делегације Београдског маратона и Туристичке организације Београда присутне су и на излагачком сајму који траје три дана уочи Чикашког маратона, на коме заједно представљају град Београд и Београдски маратон. Делегација Београдског маратона је такође и гост организационог тима Чикашког маратона, те је имала прилику да учествује у свим припремним радњама, али и да се упозна са новитетима које примењују. Такође, делегација је упозната са софтверским решењима и начинима организације другог по величини маратона у свету, на коме ће ове године наступити близу 43.000 учесника из целог света.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

„Трофеј Београда 2022” у мачевању, дисциплине мач и сабља

Следећа вест

Међународни витешки турнир СВИБОР „Буди витез” у суботу

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *