Екипе „Градске чистоће” настављају сутра сузбијање комараца

Нема коментара Share:

21.06.2023.
Јавно комунално предузеће „Градска чистоћа” саопштило је да ће њихове екипе из Сектора екологије и унапређења животне средине и сутра наставити акцију сузбијања одраслих јединки комараца на територији града Београда уређајима са земље.

Екипе „Чистоће” вршиће третман сузбијања одраслих јединки комараца сутра, 22. јуна, од 18 часова до поноћи, а биће обухваћени следећи локалитети: Грочанска ада, Кошутњак, Топчидер, Звездарска шума, Ново гробље, Бањичка шума, СЦ „Сурчин”, Бојчинска шума, Хајд парк, Шумице, Централно гробље, Винча, Гроцка, Болеч, Лештане, Миријево и Лазревац, уз напомену да ће се третман спровести уколико временски услови буду дозволили.

Препарати које екипе ЈКП-а „Градска чистоћа” користе за третман сузбијања комараца регистровани су од стране Министарства за заштиту животне средине и уписани у Привремену листу биоцидних производа, те грађани немају разлога за страх.

Уколико грађани примете повећану бројност комараца на одређеном локалитету, о томе могу да обавесте Сервисни центар Града Београда на број телефона 11-0-11 радним данима од 7 до 22 часа, а суботом од 8 до 14 часова.

Из овог комуналног предузећа апелују на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Шапић: „Београдски дани породице” – манифестација за све генерације

Следећа вест

Шапић: Настављамо реализацију „буџета бриге о људима”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *