Великим ангажовањем екипа „Водовода” санирају се последице невремена на београдски водоводни систем

Нема коментара Share:

25.07.2023.
Јавно комунално предузеће „Београдски водовод и канализација” обавило је све неопходне припремне радове како би спремно дочекало ово лето и током дужег периода са тропским температурама, упркос великој потрошњи воде, водоводни систем је био стабилан. У протеклим данима, услед олује и невремена који су захватили подручје Београда, дошло је до кварова и проблема у функционисању електроенергетског система, који су директно утицали и на рад „Београдског водовода”. Бројни проблеми у систему снабдевања електричном енергијом проузроковали су прекиде у раду виталних објеката београдског водоводног система.

За несметано функционисање система производње и дистрибуције воде, неопходна је стабилност и непрекидно снабдевање електричном енергијом, а као последица протеклих дешавања дошло је до нагле појаве већег броја кварова на цевоводима.

„Београдски водовод” је ванредним ангажовањем свих расположивих екипа успео да отклони већи део последица невремена на функционисање система снабдевања водом.

„Молимо Београђане за разумевање и још мало стрпљења, како би и преостали део посла био завршен у најкраћем могућем времену. Такође, апелујемо на све суграђане да током наредних тропских дана савесним и одговорним понашањем рационално и наменски користе воду из градског водовода. На тај начин биће омогућено да сви Београђани имaју дoвoљнo вoдe онда када им је најпотребнија, као и да се oчувa систeм снабдевања водом”, наведено је у саопштењу из овог предузећа.

Извор текста и фотографије: http://www.beograd.rs

Претходна вест

Без воде потрошачи у насељу Раковица село и Улици Зарије Вујошевића на Новом Београду

Следећа вест

Шапић: Екипе комуналних предузећа и даље на терену, процењена штета скоро 76 милиона динара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *