Последице невремена на инфраструктури јавног осветљења готово потпуно саниране

Нема коментара Share:

02.08.2023.
Секретаријат за енергетику саопштио је да је инфраструктура јавног осветљења у Београду након временских непогода у протеклом периоду претрпела највећа оштећења, али да су последице готово у потпуности саниране.

Према прелиминарним подацима, које је Секретаријату за енергетику доставило Јавно комунално предузеће „Јавно осветљење”, оштећено је или оборено више од 30 стубова и светиљки, као и припадајуће опреме, неколико разводних ормара јавног осветљења, а прекинуто је око две хиљаде метара кабловских распона као последица падова и ломљења дотрајалих стабала. Известан број кварова је проузрокован проблемима у електродистрибутивној мрежи, што је индиректно утицало на краткотрајне прекиде у раду јавног осветљења, посебно на подручјима са мешовитом мрежом која је у надлежности „Електродистрибуције Србије” и Града Београда.

Последице до сада пријављене штете на мрежи јавног осветљења су готово у потпуности саниране, уз ангажовање техничких и кадровских капацитета ЈКП-а „Јавно осветљење” Београд.

Град Београд је након катастрофалног невремена, које је истовремено захватило и Војводину, смогао снаге и капацитета да упути помоћ Граду Новом Саду за санирање последица и настале штете. Свакодневно је ангажовано пет возила хидрауличних ауто-платформи са посадом и пет екипа са квалификованом радном снагом ЈКП-а „Јавно осветљење”, како би и грађани Новог Сада у најкраћем временском року били у могућности да се врате нормалним токовима живота, наведено је у саопштењу Секретаријата за енергетику.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Промена извођача на музичком догађају „Belgrade youth fest”

Следећа вест

Измена рада линија јавног превоза током извођења радова у Улици Максима Горког – Фаза 3

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *