Подршка развоју иновативних делатности

Нема коментара Share:

07.08.2023.
Секретаријат за привреду, у сарадњи са Научнотехношким парком Београд, објавио је јавни конкурс за доделу средстава за подршку развоја иновативних делатности за 2023. годину. Право на доделу средстава имају стартап тимови и микропривредна друштва са седиштем на територији Београда. 

Предмет јавног конкурса је додела бесповратних финансијских средстава за покриће трошкова инфраструктурних и стручних услуга од стране Научнотехнолошког парка Београд, трошкова зарада и/или трошкова накнада, затим трошкова у вези са набавком опреме и алата за потребе развоја, те трошкова у вези са истраживањем и тестирањем, у периоду од највише 12 месеци.

Секретар за привреду Никола Кожовић истакао је да се конкурс реализује у циљу подршке привредним субјектима за развој иновативних идеја, подршке запошљавању младих образованих лица, као и развоју нових иновативних и високотехнолошких производа, услуга и процеса, стварању нових технолошких предузећа, повећању конкурентске способности привредних субјеката и укључивању у међународне тржишне токове.

Након спроведеног јавног конкурса, који је отворен до 15. септембра, Град Београд ће пружити подршку најбољим иновативним предузетничким подухватима у њиховом развоју.

Јавни конкурс са пријавом и осталим информацијама може се наћи на званичном сајту Града Београда www.beograd.rs (рубрика Градски огласи, конкурси, тендери).

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Промет робе на „Велетржници”

Следећа вест

Хитан апел добровољним даваоцима крви

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *