О безбедности деце у саобраћају водити рачуна свакодневно јер сваки дан је 1. септембар

Нема коментара Share:

01.09.2023.
Пажња родитеља, школа, надлежних служби, медија, јавности и читавог друштва усмерена је на почетак школске године, јер је безбедност деце у саобраћају приоритет. Ове године је у београдске основне школе уписано више од 16.000 ђака првака. Наша заједничка обавеза је да им помогнемо да безбрижно одрастају, али и да стичу знања, изграђују правилне ставове и навике, како би и сами допринели сопственој и безбедности осталих учесника у саобраћају, саопштено је из Секретаријата за саобраћај. 

Како наводе, неопходно је да помогнемо деци да разумеју ризике којима су изложена у саобраћају, да препознају и избегну ризичне ситуације и понашања, али и да разумеју значај саобраћајних правила и да их се свесно придржавају.

Од изузетног је значаја да родитељи у што дужем периоду обезбеде пратњу и надзор над децом на путу до школе, да својим понашањем дају позитивни пример и укажу на важност поштовања саобраћајних правила. Школе треба да посвете пажњу безбедности деце у саобраћају, као и да током наставних активности пренесу потребна знања како би се деца оспособила за безбедно кретање на путу од куће до школе.

Такође, неопходно је да сви поштујемо саобраћајне прописе, а нарочито возачи, и да посветимо пажњу безбедности најмлађих учесника у саобраћају не само првог септембра, него током целе године. 

Секретаријат за саобраћај у континуитету реализује активности којима се креира безбедно саобраћајно окружење и стварају услови за кретање деце на путу од куће до школе. Имајући тај циљ на уму, из овог секретаријата поступају тако као да је сваки дан 1. септембар, што је и слоган медијске кампање и спота посвећеног безбедности деце.

„Зато позивамо све родитеље, носиоце одговорности у систему безбедности саобраћаја, медије, јавност и све учеснике у саобраћају да о безбедности деце у саобраћају воде рачуна свакога дана у години, јер сваки је дан 1. септембар, наводи се у саопштењу Секретаријата за саобраћај. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Поклон торбе и школски прибор првацима за срећан полазак у школу

Следећа вест

Измене на линијама јавног превоза током манифестације „Награда Београда – Меморијал Мирко Бутулија”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *