На Гробљу ослободилаца Београда 1944. године положени венци

Нема коментара Share:

20.10.2023.
Чланица Градског већа Виолета Филип присуствовала је данас церемонији обележавања 20. октобра – Дана ослобођења Београда у Другом светском рату. Она је у име Града Београда положила венце на Гробљу ослободилаца Београда 1944. године, на споменик „Вечни пламен” и Споменик црвеноармејцу. 

Тим поводом, честитајући свим Београђанима 20. октобар – Дан ослобођења Београда, истакла је да је поносна што одаје почаст ослободиоцима нашег града, те додала да је антифашизам најважнија тековина 20. века. 

– Негујући, пре свега, културу сећања, данас са поносом истичемо значај и улогу Србије у борби против фашизма. Дане слободе обележићемо богатим културно-историјским програмом од данас па до 1. новембра, када се обележава ослобођење Београда у Првом светском рату. То је уједно и прилика када се сећамо наших славних предака који су своје животе положили да би нам у наследство оставили највеће богатство – слободу – рекла је Виолета Филип и нагласила да зато имамо обавезу да негујемо нашу историју, да је без релативизације чињеница и ревизије оставимо нараштајима који долазе.

Венце су положили и министар спољних послова Ивица Дачић, министар за рад запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић, министар унутрашње и спољне трговине Тома Момировић, представници амбасада Руске Федерације, Азербејџана, Белорусије и Казахстана, представници Војске Србије, СУБНОР-а и других удружења грађана. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Положен венац на Споменик совјетским ветеранима на Авали

Следећа вест

„Зеленило – Београд” дарује Београђанима садницу поводом годишњице оснивања

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *