„Зеленило – Београд” дарује Београђанима садницу поводом годишњице оснивања

Нема коментара Share:

20.10.2023.
Сваке године на данашњи дан, поводом рођендана, ЈКП „Зеленило – Београд” дарује Београђанима садницу коју ретко могу видети на јавним зеленим површинама у граду. Тим поводом данас су в. д. генералног директора предузећа Душан Тојагић и двострука олимпијска шампионка у теквондоу Милица Мандић засадили стабло ликвидамбра на шеталишту 25. мај, саопштено је из Јавног комуналног предузећа „Зеленило – Београд”. 

– Ове године када JКП „Зеленило – Београд” обележава 94 године од оснивања, задовољство ми је да са изузетном спортисткињом каква је Милица Мандић посадим ово стабло и да тиме још једном истакнемо значај заштите и унапређења зеленила. Овим чином жеља нам је била да заједнички скренемо пажњу младим људима на праве вредности – рекла је Мирјана Обућински из ЈКП-а „Зеленило – Београд”.

Милица Мандић је истакла да је срећна што је позвана да учествује у обележавању рођендана ЈКП-а „Зеленило – Београд”. 

– Ови људи раде диван посао сваки дан на озелењавању града. Годишње посаде преко 10.000 стабала, што је импозантна бројка. Драго ми је што сам садњом овог једног стабла дала свој допринос – истакла је Милица Мандић.

Почетак организоване бриге о зеленилу у граду започиње 1929. године када Град Београд оснива службу под називом Одсек за паркове, а нешто касније Одсек за паркове и пошумљавања, чију традицију баштини, наставља и унапређује данашње „Зеленило – Београд”. Данас се ово предузеће бави одржавањем 3.000 хектара јавних зелених површина на територији 10 централних градских општина у Београду. Води бригу о 1.287 дечјих игралишта, 427 спортских терена, 117 теретана на отвореном, 60.000 дрворедних стабала у 759 улица и више од 500.000 стабала на слободним зеленим површинама.

Сваке године посади се 10.000 стабала и милион садница цвећа у цветњацима широм града.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

На Гробљу ослободилаца Београда 1944. године положени венци

Следећа вест

Измена линија јавног превоза у насељу Зеоке у Лазаревцу

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *