Други Фестивал „Миња Субота” намењен деци – вокалним солистима

Нема коментара Share:

03.11.2023.
Други Фестивал „Миња Субота” намењен деци – вокалним солистима одржаће се у Дечјем културном центру Београд, у уторак 7. новембра, од 17 часова, у сарадњи са Фондацијом „Миња Субота” и Удружењем наставника музичке културе Србије, саопштено је из Дечјег културног центра Београд.

У част чувеном Мињи Суботи, кога многобројне генерације, не само у Србији него и у бившој Југославији, памте као изузетног аутора, водитеља, композитора и извођача песама за децу, прошле године настао је музички фестивал у организацији Дечјег културног центра Београд и Фондације „Миња Субота”. Фестивал окупља вокалне солисте узраста од 5 до 14 година из Србије, региона и дијаспоре која умеју и воле да певају песме Миње Суботе.

Прошле године, када је први пут одржан фестивал, селекција такмичара вршена је ,,онлајн” а победници такмичења имали су прилику да наступе на Великој сцени Дечјег културног центра Београд на дан Мињиног рођења 8. новембра.

За учешће на фестивалу било је потребно да такмичар отпева две песме – једну композицију из опуса песама Миње Суботе и још једну дечју песму по слободном избору, на српском или страном језику, с тим да та песма има уметничку вредност и да је садржином и текстом прилагођена узрасту детета. Селекциона комисија оцењивала је тачно интонирање мелодије, изражајност интерпретације и квалитет гласа. 

На завршници фестивала, 7. новембра, победницима ће бити уручене плакете и дипломе, а публика ће тада имати прилику да чује интерпретације познатих песама уз које су одрастале многе генерације. У програму ће учествовати Хор Дечјег културног центра Београд под диригентском палицом мр Невене Ивановић и победници фестивала из Врања, Јагодине, Ниша, Прокупља, Пирота, Лесковца, Крагујевца, Ужица, Сомбора, Београда, Кикинде, Шабца, Сремске Митровице, Новог Сада, Скобаља, Косовске Митровице, Косовске Каменице, Бања Луке, Никшића и Херцег Новог. Лауреату фестивала са Флориде награда ће бити послата поштом. Улаз на завршницу фестивала „Миња Субота“ је слободан.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Градска изборна комисија одржала другу седницу

Следећа вест

Тематски обилазак Новог гробља – „Велике љубави српских великана”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *