Представљање новог музичког це-деа „Бранко Коцкица и Дечји културни центар Београд”

Нема коментара Share:

14.11.2023.
Нови музички це-де „Бранко Коцкица и Дечји културни центар Београд” биће представљен најмлађој публици и њиховим родитељима у четвртак, 16. новембра у 11 часова, у Малој сали Дечјег културног центра Београд, саопштено је из ове установе.

Песме са фестивала „Дечје београдско пролеће”, које је од 2016. до 2023. године певао Бранко Коцкица на овом фестивалу, од сада се налазе на једном месту, на новом компакт-диску који ће публика добити на поклон у четвртак, 16. новембра.

Домаћин програма биће Пеђолино који ће разговарати са једним од омиљених глумаца за децу – Бранком Коцкицом, те представити најновије музичко издање у продукцији Дечјег културног центра Београд. Своје искуство у писању текста за песму „Смејте се” са публиком ће поделити текстописац Мирјана Булатовић. У програму ће учествовати и Леонтина Вукомановић, уредница фестивала „Дечје београдско пролеће”, која ће говорити о сарадњи са Бранком Коцкицом и обнављању фестивала који је био први фестивал тог жанра у тадашњој Југославији. Осим што је иницирала оснивање многих сличних фестивала у свим осталим републикама и покрајинама, ова манифестација је ангажујући најистакнутије музичке ауторе и песнике покренула велико и значајно музичко стваралаштво за децу, уз које су одрастале многе генерације.

Промоцију компакт-диска на којем се налазе песме „Заклео се бумбар”, „Бранко Мексиканац”, „Пица или гибаница”, „Смејте се” и „Морске кројачице” увеличаће Хор Дечјег културног центра Београд под диригентском палицом мр Невене Ивановић.

Улаз је слободан.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Светски дан борбе против шећерне болести

Следећа вест

Продужен рок за коришћење попуста на октобарске рачуне

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *