Светски дан борбе против шећерне болести

Нема коментара Share:

14.11.2023.
Овогодишњи Светски дан борбе против шећерне болести обележава се 14. новембра слоганом „Препознајте ризик, предузмите акцију”, јасно наглашавајући улогу појединца у глобалној контроли дијабетеса, саопштено је из Секретаријата за здравство. 

Све ово би требало да нас подсети да познавањем фактора ризика и једноставним интервенцијама у животном стилу, попут правилне исхране, редовне физичке активности, одржавања нормалне телесне тежине и некоришћења дувана, можемо спречити или одложити развој дијабетеса тип 2.

Препознавши значај правилне исхране као важан превентивно-здравствени аспект најшире популације, са посебним акцентом на најмлађе, а у контексту превенције настанка шећерне болести, Секретаријат за здравство је ове године покренуо и финансијски подржао, у износу од три милиона динара, пројекат који спроводи Градски завод за јавно здравље Београд.

У оквиру пројекта биће израђени промотивни материјали са препорукама о правилној исхрани деце предшколског узраста са циљем да корисници – родитељи, односно старатељи добију на разумљив начин смернице за исхрану деце, са освртом на поједине „замке” и заблуде често присутне у општој популацији у вези са исхраном.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Шапић: Нови стандарди за сва возила. Измештамо погон ГСП-а из насеља Белвил

Следећа вест

Светски дан борбе против шећерне болести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *