Туристичка организација Београда на сајму туризма у Пекингу

Нема коментара Share:

15.11.2023.
Туристичка организација Београда наступа на Међународном сајму туризма у Пекингу COTTM 2023, који је почео данас и одржава се до 17. новембра. Делегацију предводи Слободан Унковић, помоћник директора ТОБ-а.

Како је саопштено из ТОБ-а, наступ на највећем кинеском сајму туризма је наставак сарадње између наше две земље, а узајамно партнерство, подршку и пријатељство недавно су потврдили и премијери и председници Кине и Србије.

– Верујем да ћемо ускоро вратити број туриста из Кине на ниво пре пандемије, а томе ће допринети и директни летови између наше две земље – рекао је Унковић.

Београд непрестано бележи пораст долазака кинеских туриста. У првих девет месеци ове године српску престоницу посетило је 39.000 гостију из Кине, што је повећање од 180 одсто у односу на претходну годину. Туристи из Кине су остварили 93.240 ноћења.

Град Београд се одликује изузетно богатом угоститељском и културном понудом, као и великим бројем манифестација које су главни разлог и мотив доласка туриста из целог света. С обзиром да проценат кинеских туриста током претходних година бележи значајан пораст, Туристичка организација Београда планира да и током наредних година буде изузетно активна на кинеском туристичком тржишту и окренута ка привлачењу туриста из НР Кине. 

Циљ наступа Туристичке организације Београда на Сајму туризма COTTM 2023 је успостављање и развијање сарадње са представницима туристичких организација, туроператора и агенција из НР Кине. Блиски односи Републике Србије и НР Кине представљају добру основу за стварање интензивних веза између туристичких привреда ових двеју земаља, наводи се у саопштењу. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

„Караван зимнице” и овог викенда на пијаци „Стари Меркатор”

Следећа вест

Шапић: Јавни позив приватним вртићима за субвенције Града које су повећане на 33.000 динара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *