Промоција ТОБ-а у Скопљу

Нема коментара Share:

25.11.2023.
Више од 60 уговора између београдских хотелијера и македонских туристичких агенција потписано је за мање од два часа током промоције ТОБ-а, која је управо завршена у Скопљу, саопштавају из Туристичке организације Београда. 

Туристичка организација Београда промовисала је манифестације за предстојеће новогодишње празнике, попут „Београдске зиме”, за које су туристи из Северне Македоније изузетно заинтересовани.

Наиме, туристи из Северне Македоније били су трећи по броју долазака у јануару ове године. Занимљиво је да су само у јануару ове године македонски туристи оставили највише новца, односно потрошили су 16 милиона евра, што их чини најплатежнијим гостима у нашој престоници.

– Београд широм отворених руку чека госте из региона, а нарочито су увек радо виђени гости из Северне Македоније – рекао је Слободан Унковић, помоћник директора Туристичке организације Београда, на промоцији у Скопљу.

Промоцији су присуствовали Невена Јовановић, амбасадор Србије у Скопљу, која је екслузивно најавила да ће Северна Македонија учествовати на EXPO 2027. у Београду. Представљању Београда присуствовали су и представници Уудружења Срба „СПОНА”, као и Љупчо Јаневски, директор Агенције за развој туризма Македоније, који је најавио заједничке пројекте у оквиру Отвореног Балкана.

Због најављене изградње модерне железнице од Ниша до Скопља, промоцији Београда придружили су се и Туристичка рганизација Ниша, као и „Планинка”, која је промовисала Куршумлијску бању с обзиром на то да је акценат био на новоотвореним хотелима. Промоцији „Београдске зиме” присуствовало је 20 македонских агенција, као и бројне македонске телевизије.

Македонски туристи у Београду бораве у просеку три ноћи, односно пет дана. Према подацима Народне банке Србије, у јануару су у Србији боравила 10.383 македонска госта, која су остварила 35.863 ноћења и потрошила 16 милиона евра.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Шапић са децом са Косова и Метохије: Београд је ваш град исто као и наш који у њему живимо

Следећа вест

Одржана 12. седница Градске изборне комисије

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *