Одржана 13. седница Градске изборне комисије

Нема коментара Share:

26.11.2023.
Градска изборна комисија одржала је данас, 26. новембра, 13. седницу на којој је усвојено Решење о проглашењу изборне листе број 10. Усаме Зукорлић – Промена је победа – Странка правде и помирења / Usame Zukorlić – Promena je pobeda – Stranka pravde i pomirenja, коју је за изборе за одборнике Скупштине Града Београда, расписане за 17. децембар 2023. године, поднела Странка правде и помирења / Stranka pravde i pomirenja.

Такође, усвојено је Решење о утврђивању да изборна листа број 10. Усаме Зукорлић – Промена је победа – Странка правде и помирења / Usame Zukorlić – Promena je pobeda – Stranka pravde i pomirenja, има положај изборне листе националне мањине у смислу Закона о локалним изборима на изборима за одборнике Скупштине Града Београда, расписаним за 17. децембар 2023. године.

Градска изборна комисија усвојила је Решење о именовању члана и заменика члана Градске изборне комисије у проширеном саставу испред изборне листе број 10. Усаме Зукорлић – Промена је победа – Странка правде и помирења / Usame Zukorlić – Promena je pobeda – Stranka pravde i pomirenja.

Градска изборна комисија је усвојила Решење о проглашењу изборне листе број 11. Србија на западу – Зоран Вулетић – Немања Милошевић – Да се струка пита – Владимир Ковачевић, коју је за изборе за одборнике Скупштине Града Београда, расписане за 17. децембар 2023. године, поднела „Нова странка”.

Градска изборна комисија је усвојила Решење о именовању члана и заменика члана Градске изборне комисије у проширеном саставу испред изборне листе број 11. Србија на западу – Зоран Вулетић – Немања Милошевић – Да се струка пита – Владимир Ковачевић.

Градска изборна комисија је одбила четири приговора, међу којима и приговор подносиоца изборне листе под називом Dosta! Evropski put – Доста! Европски пут – Зоран Илић нови градоначелник Београда, против решења Градске изборне комисије, 02 број: 013-70-4/23 од 25. новембра 2023. године, којим је одбијено проглашење ове изборне листе и предлога да се овој изборној листи утврди да има положај изборне листе националне мањине.

Такође, усвојен је и записник са 12. седнице ГИК-а.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Шапић: Хуманитарна фондација коју сам основао је моје животно дело, јер живот једног детета нема цену

Следећа вест

Градска изборна комисија одржала 14. седницу

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *