Интернационално првенство Београда ваздушним оружјем

Нема коментара Share:

08.12.2023.
Интернационално првенство Београда ваздушним оружјем, које организује Стрељачки савез Београда, одржаће се у Хали 5 Београдског сајма од 8. до 10. децембра, саопштили су из Секретаријата за спорт и омладину.

Интернационално првенство, које се одржава по 48. пут, један је од најатрактивнијих стрељачких турнира у региону и по традицији привлачи велики број такмичара из иностранства. Сем српских стрелаца, којих ће бити више од 130, надметаће се и гости из 12 земаља. Најбројнија делегација стиже из Словеније, одакле долази 35 стрелаца, а за учешће су се пријавили и такмичари из Црне Горе, Хрватске, Босне и Херцеговине, Северне Македоније, Мађарске, Румуније, Бугарске, Јерменије, Грчке, Данске и Уједињених Арапских Емирата. 

Kада је о српским такмичарима реч, не изостаје нико од репрезентативаца. Публика ће, између осталог, имати прилику да на делу види најбољег спортисту Београда 2021 – Дамира Микеца, актуелног олимпијског и светског вицешампиона и европског првака ваздушним пиштољем. Надметаће се и Зорана Аруновић, Лазар Kовачевић, који је недавно освојио сребро ваздушном пушком на финалу Светског купа, затим освајач олимпијске бронзе Миленко Себић, вишеструка добитница награде за најбољу спортисткињу ЈСД-а „Партизан” Андреа Арсовић…

Турнир је подељен у два дела. У петак и суботу (8. и 9. децембар) биће одржан „Трофеј Београда”. Интернационално првенство почиње у петак по подне такмичењима микс-парова пушком и пиштољем у оквиру „Трофеја Београда”. 

Под покровитељством градског Секретаријата за спорт и омладину, другог дана се одржава „Трофеј Београда” у појединачним дисциплинама, у јуниорској и сениорској конкуренцији, а најуспешнији ће бити награђени медаљама и дипломама.

У недељу ће бити одржана „Велика награда Београда” у јединственој, апсолутно појединачној категорији. По прва три такмичара и такмичарке у свакој од четири дисциплине добиће пехаре „Београдски победник” и новчане награде. 

Почетак програма у суботу и недељу предвиђен је за 9 часова квалификацијама, а планирано је да оба дана финална гађања почну у 13 часова, наводи се у саопштењу.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Турнир у америчком флег фудбалу на Новом Београду

Следећа вест

„Трофеј Београда 2023” у ватерполу

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *