Премијера представе „Капетан Џон Пиплфокс” у Дадову

Нема коментара Share:

13.12.2023.
Представа „Капетан Џон Пиплфокс” премијерно ће бити играна у Омладинском позоришту Дадов у четвртак и петак, 14. и 15. децембра, од 20 часова, саопштено је из овог позоришта.

Режију представе, која је рађена по мотивима истоимене радио-драме Душана Радовића, потписује Кокан Младеновић, некадашњи уметнички директор „Дадова”, који је урадио и адаптацију текста. 

– Славни комад Душка Радовића, како у оригиналној верзији тако и у драматизацији мог професора Мирослава Беловића, представља један од најзанимљивијих позива на позоришну игру на нашим језицима. Времена су се, наравно, променила и данас, са новом генерацијом Дадоваца, покушавамо да се попут Радовићевог неустрашивог капетана Пиплфокса ухватимо укоштац са седмоглавим чудовиштем, састављеним од проблема нашег доба – ратова, еколошких катастрофа, свеприсутне агресије, отуђења. Да ли ћемо се из те авантуре спасавања света вратити као победници, сазнаћете гледајући нашу представу. У сваком случају, ми авантуре волимо, а битака се не бојимо, убеђени да се боримо на правој страни – рекао је Младеновић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Концерт младог пијанисте Леа Борисављевића у Историјском музеју

Следећа вест

Концертом „Новогодишња бајка” обележава се Међународни дан особа са инвалидитетом

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *