Избори за одборнике у граду Београду протекли без нерегуларности

Нема коментара Share:

02.06.2024.
Председник Градске изборне комисије Зоран Лукић изјавио је вечерас да су сва бирачка места у граду Београду затворена у 20 сати, у складу са законом.

– Бирачки дан за одборнике Скупштине Града Београда и одборнике за скупштине градских општина протекао је без већих проблема. Сва бирачка места су отворена на време, осим једног бирачког места – због протоколарних проблема – у општини Чукарица, а који су касније исправљени. Као председник ГИК-а у пет изборних циклуса, морам да истакнем да никада нису одржани мирнији избори – истакао је Лукић на конференцији за новинаре.

На свим бирачким местима су обезбеђени тајност гласања, сигурносни спреј и лампа, прецизирао је Лукић.

– ГИК је извештавао јавност о излазности на свака два сата, с тим да ће се коначна излазност знати по достављању записника бирачких одбора, а која ће уједно бити и коначна излазност на изборима за одборнике Скупштине Града Београда и одборнике за скупштине градских општина – указао је Лукић.

Он је истакао да је ГИК ове године обезбедио Јутјуб канал на ком се ажурирају све промене података у изборном циклусу по уносу записника у систем. Такође, подаци се могу пратити и на интерактивној табли у сали ГИК-а, као и на сајту Републичке изборне комисије, нагласио је Лукић.

Он је закључио да је Градска изборна комисија, у складу са законом, у обавези да до сутра у 20 сати на седници утврди прелиминарне резултате избора.   

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Излазност у Београду до 10 часова – 9,32 одсто

Следећа вест

„Чистоћa” сутра наставља акцију сузбијања комараца

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *