Завршни концерти четврте сезоне циклуса „Музиком кроз музеј”

Нема коментара Share:

10.06.2024.
Историјски музеј Србије и удружење „Unica Аrt” позивају заинтересоване да у наставку јуна присуствују завршним концертима четврте сезоне циклуса „Музиком кроз музеј”.

Најпре ће у петак, 14. јуна од 20 часова, наступити камерни састави „Trio Variete” и „Duo Printaniere”, а потом у четвртак, 27. јуна од 20 часова, квартет „Rocher”.

Концерти се одржавају под покровитељством Министарства културе Републике Србије и Секретаријата за културу Града Београда.

У петак, 14. јуна у 20 часова, камерни састави „Trio Variete” (флаутисткиња Јелена Шаренац, виолончелисткиња Наталија Типсаревић и пијанисткиња Ружица Гојковић) и „Duo Printaniere” (флаутисткиња Јелена Шаренац и гитариста Огњен Грчак) ће у оквиру програма осамнаестог концерта четврте сезоне циклуса „Музиком кроз музеј” извести композиције Фернанда Сора, Астора Пјацоле и Феликса Менделсона.

У четвртак, 27. јуна у 20 часова, наступиће квартет „Rocher” који чине виолинисткиња Радмила Роквић, виолиста и перкусиониста Дејан Роквић, гитариста и тамбуриста Владимир Марић и контрабасиста Слађан Цвејић.

На програму деветнаестог, завршног концерта четврте сезоне циклуса „Музиком кроз музеј” су композиције „Pirates of the Caribbean”, „The Pink Panther”, „Sir Duke”, „Take The A Train”, „Tico Tico”, „Oye Como Va”, „Балкан Експрес”, „Eden”, „Joy As It Is”, „Kazimierz”, „Tribute to Maria”, „Kukush”, „Bright Clouds”, „Хајде Јано”, „Androvera” и „Јовано Јованке”.

Осим наведених композиција, на предстојећим концертима музичари ће изводити и по једну нумеру изненађења из музичке архивске грађе Историјског музеја Србије, што представља препознатљиву особеност концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”.

Због ограниченог броја места, заинтересовани грађани који желе уживо да присуствују концерту морају да резервишу место на број телефона 064/8581-296. Резервације се примају сваког дана, осим понедељка, од 12 до 19 часова. Цена карте износи 250 динара.

Сви који нису у могућности да присуствују концертима или благовремено резервишу место, биће у прилици да погледају концерт на Јутјуб каналу Историјског музеја Србије.

Такође, на Јутјуб каналу Историјског музеја Србије налазе се и сви снимци концерата претходних сезона циклуса „Музиком кроз музеј”.

У Историјском музеју Србије презентована је изложба „Чекајући сталну поставку”, коју заинтересовани грађани могу да посете свакога дана, осим понедељка, од 12 до 20 часова (продаја улазница до 19 часова), саопштено је из Историјског музеја Србије.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

„Дани домаће хране и старих заната Војводине” на пијаци „Земун”

Следећа вест

Завршни концерти четврте сезоне циклуса „Музиком кроз музеј”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *