Почиње уређење улица у старом језгру Земуна

Нема коментара Share:

16.07.2024.
Из Градске општине Земун саопштавају да ће крајем јула почети радови у улицама Прерадовићевој, Косовској, Давидовићевој, Београдској и Улици др Петра Марковића. 

У ових пет улица, које припадају старом језгру Земуна, изводиће се радови на реконструкцији саобраћајница, тротоара и ивичњака у дужини од 620 метара.

Нова коловозна конструкција биће поплочана гранитним каменим коцкама, док ће на тротоарима бити постављене гранитне камене плоче. 

У наведеним улицама радиће се реконструкција водовода, кишне и фекалне канализације, а биће урађена и заштита топловода, електроенергетских и телекомуникационих инсталација. Такође, биће урађена хоризонтална и постављена вертикална саобраћајна сигнализација, као и јавна расвета. У склопу уређења улица биће постављени мобилијари, заштићена постојећа стабла и посађене саднице дрвореда.  

Током обнове улица биће успостављени саобраћајни коридори а екипе ће радити по фазама. 

У првој фази радиће се улице Београдска, Давидовићева и Др Петра Марковића, друга фаза радова је у Косовској, а трећа у Прерадовићевој улици.

Након завршетка свеобухватних радова, који ће трајати годину дана, у овим улицама које повезују реконструисани Кеј ослобођења и Главну улицу биће заокружена ревитализација саобраћајне инфраструктуре у централној зони Земуна. 

Ова инвестиција важна је за туристичку инфраструктуру, јер је старо језгро Земуна, као посебна амбијентална целина, од изузетног историјског и културног значаја, наводи се у саопштењу.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Промет робе на „Велетржници”

Следећа вест

Отклоњен квар у фабрици воде „Макиш”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *