Завршена реконструкција аутобуске окретнице „Земун поље”

Нема коментара Share:

23.07.2024.
Аутобуске линије 704, 707, 708 и 709 данас су враћене на свој редовну окретницу у Улици Фрање Крча након што су завршени сви планирани радови на реконструкцији овог саобраћајног објекта, саопштили су из Секретаријата за јавни превоз.

Овај градски секретаријат ове године планира улагање значајних средства у одржавање саобраћајних површина стајалишта и окретница јавног превоза. Почетак летњег реда вожње и смањени обим саобраћаја одлична је прилика да се планирани радови реализују. 

Прва аутобуска окретница на којој су завршени радови комплетне реконструкције и обнове је „Земун поље” у Улици Фрање Крча. Извршена је комплетна замена и изградња нове коловозне конструкције у самој окретници на преко 700 метара квадратних, а на близу 2.000 квадрата уклапање коловоза у самој улици. Такође су изграђени нови тротоари и постављена нова саобраћајна сигнализација. Сам капацитет окретнице је повећан до максималне површине одређене границом регулације и уподобљен повећаном обиму саобраћаја из претходних година, односно свим линијама које на овој позицији врше промену смера кретања (704, 707, 708 и 709). Вредност изведених радова износи приближно 15 милиона динара.

Током лета планиран је наставак радова на одржавању аутобуских окретница, а прва следећа за коју се припрема план реализације и режим саобраћаја је један од најзначајнијих терминуса у граду „Зелени венац” у Југ Богдановој улици, наводи се у саопштењу.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Бесплатни летњи спортски камп у „Шумицама” за школарце

Следећа вест

„Бум маркет” на пијаци „Земун” у суботу

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *