Екипе „Чистоће” у среду настављају акцију сузбијања комараца

Нема коментара Share:

30.07.2024.
Екипе Сектора екологије и унапређења животне средине Јавног комуналног предузећа „Градска чистоћа” ће наставити акцију сузбијања одраслих јединки комараца на територији града Београда уређајима са земље и воде у среду, 31. јула, од 21 сат, уколико временски услови то буду дозволили, саопштавају из овог градског предузећа.

Третманом ће бити обухваћени следећи локалитети: oбала Дунава од Беле стене ка Парадајз острву, Адa Хујa уз Дорћол, СП „Јајинци”, Раковица село, Миљаковачка шума, Сунчани брег, Кошутњак, Топчидер, Авала, Пиносава, Бели поток, Зуце, Заклопача, Пут за Врчин, насеља Рушањ, Јајинци, Цветанова ћуприја, Војводе Влаховића, улице Браће Срнић, Индире Ганди, Сињска, Медаковић насеље, потез од Табановачке до Витановачке улице, Витановачка улица – кружни пут, насеља Вождовац, Бањица, Браће Јерковић, Степа Степановић, Кумодраж, Миљаковац, Канарево брдо, Петлово брдо, Видиковац, Церак виногради, Церак, Скојевско насеље, Кнежевац, Баново брдо, Чукаричка падина, Репиште и Беле воде. 

Препарати кojи се користе за третман сузбијања комараца регистровани су од Министарства за заштиту животне средине и уписани у Привремену листу биоцидних производа, па грађани немају разлога за страх. 

Из овог предузећа апелују на суграђане да обезбедe физичку баријеру од комараца на својим прозорима, испразне евентуална складишта воде по двориштима, као што су подметачи за саксије, гуме, стара бурад, да користе репеленте и прописане препарате за септичке јаме уколико их поседују, те да екипама „Градске чистоће” омогуће несметан рад. 

Такође, апелују и на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца.

Екипе „Градске чистоће” ће наставити да спроводе акције сузбијања комараца и у наредним данима уколико то дозволе временске прилике.

У случају да грађани примете повећану бројност комараца на одређеном локалитету, о томе могу да обавесте Сервисни центар Града Београда на број телефона 11-0-11 радним данима од 7 до 22 сата и суботом од 8 до 14 сати.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Позив добровољним даваоцима крви

Следећа вест

Због радова у Улици Стевана Филиповића у Железнику промењен режим рада јавног превоза

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *