Позив добровољним даваоцима крви

Нема коментара Share:

30.07.2024.
Институт за трансфузију крви Србије позива пунолетне суграђане да и током ове недеље дају крв. То се може учинити у просторијама ове установе, која се налази у Светог Саве 39, и то радним данима од 7 до 19 и суботом од 8 до 15 сати. Према подацима Института, највише недостају А и нулта крвна група. 

Акције су планиране и на терену, па се тако сутра од 9 до 14 часова крв може дати у Дому културе у Барајеву и у Црвеном крсту у Гроцкој. У четвртак, 1. августа, акција је планирана у Црвеном крсту Обреновца од 9 до 13 часова, трансфузиолошки аутобус ће се налазити испред Општине Звездара, а у петак испред Дома здравља у Пожешкој на Чукарици у исто време. 

За наредни викенд акције су планиране испред шопинг молова и цркава. У суботу, 3. августа, трансфузиолошки аутобус ће се од 13 до 17 часова налазити испред „Стадиона” на Вождовцу и од 10 до 15 сати испред БИГ-а на Палилули. У недељу, 4. августа, од 9 до 13 часова трансфузиолошки аутобус ће бити испред Цркве Светог великомученика Пантелејмона у Миријеву и од 10 до 13 сати испред „Ада мола” на Чукарици. 

„Крв је лек који нема алтернативу. Дај крв, сачувај живот”, поручили су из овог института. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

„Чистоћа” и данас наставља сузбијање комараца

Следећа вест

Екипе „Чистоће” у среду настављају акцију сузбијања комараца

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *