Посета одмаралишту Црвеног крста Београд у Боговађи

Нема коментара Share:

03.09.2024.
Представници хуманитарне фондације „Хероји Београдског маратона”, Црвеног крста Београд и Спортског савеза особа са инвалидитетом Београда у пратњи кошаркаша Бобана Марјановића и џудисте Александра Кукоља посетили су данас одмаралиште Црвеног крста Београд у Боговађи, у коме тренутно борави прва група од 50 особа са инвалидитетом и њихових пратилаца на спортским припремама, саопштено је из „Београдског маратона”.

Како је један од основних циљева хуманитарне фондације „Хероји Београдског маратона” заштита и унапређење положаја особа са инвалидитетом, ова фондација и Црвени крст Београд удружили су средства како би укупно 100 особа са инвалидитетом из Спортског савеза особа са инвалидитетом Београд помогли да се адекватно припреме за јесењу сезону у пратњи искусних тренера.

– Партнерски однос који остварујемо са Црвеним крстом Београда у заштити и помоћи тркачима на свим тркама Београдског маратона на изузетно је високом нивоу, прерастао је у помоћ особама са инвалидитетом који се налазе у кампу управо овде у Боговађи. Захвалио бих свима који су учествовали у прикупљању средстава за ову акцију, посебно сам поносан на активацију коју смо осмислили, а то је СМС за километар, где тркачи и њихови пратиоци слањем СМС поруке донирају новац за фондацију „Хероји Београдског маратона”. Порука са текстом „Хероји” на 3023 је нешто што свим особама са инвалидитетом много значи. Хвала и Спортском савезу особа са инвалидитетом Београда који непрекидно и на веома квалитетан начин ради са особама са инвалидитетом током године и надам се да ћемо успети да оснажимо и остале савезе по Србији. Више од 500 особа са инвалидитетом учествује на Београдском маратону из целе Србије и зато ћемо гледати да направимо и посебну трку за особе са инвалидитетом и да им на тај начин дамо на значају – изјавио је тим поводом Дарко Хабуш, управитељ фондације „Хероји Београдског маратона”.

Доктор Милан Мирковић у име Црвеног крста Београд рекао је да је Боговађа место које је рехабилитовано и припремљено за одржавање семинара, радионица и сличних догађаја. 

– Данас смо овде због опоравка деце са инвалидитетом и велико хвала свим хуманим људима захваљујући чијој помоћи су они данас овде. Верујем да ће радионице Црвеног крста које ћемо одржати бити корисне, како деци тако и родитељима, и припремити их на све животне изазове – рекао је Мирковић.

О значају ове иницијативе за чланове Спортског савеза особа са инвалидитетом Београда говорио је Драженко Митровић који је захвалио свима на подршци и истакао да деца која су дошла на спортско-рекреативни опоравак могу да очекују богат садржај радионица и дружење.

Кошаркаш Бобан Марјановић је тим поводом рекао да осмех све нас спаја.

– Овде смо да пружимо осмех деци и да изађемо бољи на крају овог дана. Насмејани много лакше пролазимо кроз тешка времена – рекао је Марјановић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Шапић примио младе успешне математичаре: Град Београд је увек ту за вас

Следећа вест

Поклони за новобеоградске ђаке прваке

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *