Више од два милиона ноћења у Београду у првих седам месеци

Нема коментара Share:

03.09.2024.
Београд је до краја јула ове године посетило укупно 831.039 туриста из земље и иностранства, што је за 13% одсто више него у истом периоду прошле године, док је број само страних туриста од јануара већи за 15 одсто, саопштено је из Туристичке организације Београд.

У првих седам месеци ове године, укупан број туриста у Београду, према подацима Секретаријата за управу – Сектора статистике, остварио је 2.056.867 ноћења у београдским смештајним капацитетима, што представља пораст за 10 одсто.

Најбројнији гости били су Турци, затим гости из Русије и Кине, одакле их је за 82 одсто више него прошле године. Следе туристи из Хрватске, Немачке, Босне и Херцеговине, Бугарске и Грчке, док су у већем порасту гости из САД, Италије, Велике Британије, Шпаније.

У јулу је укупно 155.705 туриста посетило Београд, што је за 14 одсто више у односу на јул прошле године, а најбројнији гости били су из Турске, Русије, Кине, Немачке, Румуније и САД.

Директор ове организације Миодраг Поповић рекао је да је овог лета, поред и даље убедљиво најбројнијих туриста из Турске, забележен највећи пораст броја гостију из Кине.

– Највећи број гостију је из Кине, чак 200 одсто у јулу, а тај број ће према свим показатељима наставити да расте. Пораст је забележен на готово свим тржиштима на којима смо имали промотивне активности, а структура туриста се полако мења. Према досадашњим подацима, имали смо изузетно успешну летњу туристичку сезону у Београду. Чекамо податке за август, након чега ћемо имати још детаљнију слику – рекао је Поповић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

„Бум маркет” и овог викенда на пијаци „Земун”

Следећа вест

Шапић примио младе успешне математичаре: Град Београд је увек ту за вас

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *