Одржан меморијални шаховски турнир „Бранко Боговац”

Нема коментара Share:

10.09.2024.
Под покровитељством Општине Земун, у суботу, 7. септембра, одржан је у организацији Омладинског шаховског клуба „Глига” 13. меморијални позивни шаховски турнир „Бранко Богавац” у ОШ „Бошко Палковљевић Пинки” у Батајници, саопштено је из ове општине. 

Незваничном кадетском првенству Србије у шаху присуствовао је члан Општинског већа Милан Петровић, који је победницима уручио пехаре, медаље и поклоне.

Од 203 учесника са најбољим пласманом на четири квалификациона турнира, у Батајници су награђени најуспешнији у шест узрасних категорија.

У категорији млађих девојчица Нина Смилић (Београд) је бројем освојених бодова надвисила другопласирану Наталију Вујичић (Нови Београд) и трећепласирану Дуњу Милојевић (Нови Београд).

Међу старијим девојчицама најбољи пласман је изборила Тамара Јанковић (Београд), за којом следе Теона Дукић (Бијељина) и Селена Михаиловић (Земун).

Најуспешнији међу најмлађима су били Матија Арсенијевић (Пожаревац), Александaр Клековкин (Русија) и Роман Наумов (Београд).

У категорији млађих дечака, поредак од првог до трећег места заузимају Давид Перић (Бијељина), Константин Крутиков (Нови Београд) и Матеј Јокић (Крагујевац), док је код старијих дечака Јарослав Сафир (Израел) на првом месту, Стефан Крстић (Београд) на другом и Александар Кутањац (Нови Београд) на трећем месту.

Од средњошколаца, најбољи резултат су постигли Вук Каначки (Панчево), Марко Милановић (Панчево) и Давид Скопљак (Војка).

Негујући богату шаховску традицију, Градска општина Земун редовно прати шаховска такмичења, настојећи да обезбеди максималне услове за најбоље резултате, подстакне и награди сваки шаховски успех, посебно у категорији деце и младих.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Сваког петка разговори са председником општине Младеновац

Следећа вест

Музички програм „Дадов – музички атеље” у Омладинском позоришту „Дадов”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *