Београд на Светској конференцији градова у туризму

Нема коментара Share:

13.09.2024.
Делегација Београда, коју је предводио Миодраг Поповић, директор Туристичке организације Београда, учествовала је на конференцији Светске федерације градова у туризму (World Tourism Cities Federation WTCF) одржаној у Пекингу.

Београд је од 2015. године члан ове федерације, која окупља 347 градова и асоцијација у туризму у свету.

Тема овогодишњег скупа била је како оснажити рецептивни туризам у актуелном тренутку, у ком забележени резултати на глобалном нивоу још нису достигли 2019. годину. Учествујући у раду конференције, директор ТОБ-а је истакао да Београд не само што се опоравио у туризму већ је и у протекле три године забележио значајни раст и боље резултате него у 2019. години.

Поповић је, пре свега, говорио о предстојећој Светској изложби „ЕКСПО 2027” у Београду, оцењујући да ће изложба имати дугорочни развојни и промотивни утицај не само на већу посећеност Београда и Србије већ и читавог региона.

Објашњавајући разлоге досадашње успешности Београда у туризму, Поповић је говорио о развоју инфраструктурних и капиталних пројеката јер, како каже, град у којем се добро живи, вреди и посетити.

Директор Поповић се током конференције састао и са другим званичницима и представницима градова.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Младеновац домаћин бројним београдским и суседним општинама, гостима из Словеније и Републике Српске

Следећа вест

„Женска трка” 6. октобра на Ади Циганлији

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *